Rattenbestrijding

EXIT Services is uw specialist in rattenbestrijding en verdelging van andere knaagdieren. Wij bieden een oplossing voor uw problemen met veldmuizen, huismuizen, spitsmuizen, bruine en zwarte ratten, woelratten en muskusratten.

Inspectie

Overal waar eten en onderdak te vinden is kunnen ratten en muizen voorkomen. Een overvloed aan deze voorwaarden zorgt voor een enorme stijging van de populatie.

EXIT Ongedierte inspecteert het gebouw en de omgeving en gaat op zoek naar:

  • sporen van ratten of muizen
  • schade aangebracht aan uitrusting of voorraden
  • makkelijk bereikbare toegangswegen, een opening van 5 mm kan al voldoende zijn

Deze informatie leert ons meer over het soort plaag en de omvang. We maken hierop voor u een op maat gemaakt efficiënt bestrijdingsplan.

Bestrijding

Onze bestrijdingstechnieken kunnen zowel chemisch, met het gebruik van rodenticiden, als niet-chemisch zijn. In dit laatste geval maken we gebruik van inloopvallen  of klemmen. We beperken het bestrijden met rodenticiden trouwens tot een minimum. Van elke gebruikte rodenticide ontvangt u het veiligheidsinformatieblad of MSDS.

EXIT Ongedierte kiest voor robuuste en hoogwaardige lokaasdepots  die voldoen aan de strengste eisen. De depots worden zorgvuldig afgesloten en zijn alleen voor ongedierte toegankelijk.

Preventie

Ratten en muizen gedijen het best in een omgeving waar voedsel, water en beschutting aanwezig is. De beste manier om ze te bestrijden is dan ook door te vermijden dat ze deze zaken vinden. Meestal is de voedselvoorraad het makkelijkst af te sluiten, maar ook onderdak, nestgelegenheid en water kunnen beperkt worden.

EXIT Ongedierte inspecteert bedreigingen in en rond het gebouw en maakt hiervan een inventaris. Wij geven vrijblijvend tips om ratten- en muizenoverlast in de toekomst te voorkomen. Zo kunnen naden, voegen en smalle doorgangen bijvoorbeeld opgevuld worden met een niet-giftige weringspasta.

Evaluatie en opvolging

Samen met u bespreken we het bestrijdingsplan en de resultaten. We bekijken of opvolging en regelmatige inspectie nodig is. Het is steeds mogelijk te kiezen voor een EXIT Ongedierte-onderhoudscontract, hierbij controleren wij periodiek uw gebouw en omgeving. Zo blijft uw gebouw het hele jaar vrij van muizen en ratten.

Meer info over ratten of het vangen van ratten vindt u op www.rattenvanger.be.